Due to the number of Items for vote, there will be a separate Presentations Meeting at 6:30 p.m.

Advisory Neighborhood Commission 6D

DRAFT MONTHLY BUSINESS MEETING AGENDA
Monday, June 9, 2014 - 7:00 p.m. -- Roger Moffatt, Chairing
DCRA Meeting Room 2nd Floor Conference Room, 1100 4th Street SW, Washington, DC
NOTE: The agenda is not final until ANC approves it. Late-breaking items may be added.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Please be aware that this is a Business Meeting of the ANC held in public for transparency. It is a meeting of the Commissioners.
This is not a town meeting that allows full audience participation.

Attendee participation is afforded under the following three (3) agenda items:

1. Community Concerns - ANC6D residents may address the Commission for three (3) minutes, provided they have called the ANC office at 202-554-1795 at least forty-eight (48) hours in advance of the meeting to supply the topic and request a time slot. (Statements must be submitted in writing for record purposes.)

2. Audience Questions - Anyone present may present a short question during a five (5) minute period after Commission has finished deliberations, but before a vote is taken on issues that are not administrative in nature. This period may be extended up to five (5) additional minutes at the discretion of the Chair.

3. Meeting Announcements - Anyone present may speak for one (1) minute on any community activities.

Note that this meeting may be tape-recorded to aid in the preparation of minutes.

Please respect the time of all attendees and the Commission by complying with the above.

 

 

Presentations Meeting (Informational Only) 6:30 p.m.

Start Time

Allotted Time

 

DC Water Presentation—Clean Rivers Project Update Emanuel D Briggs

6:30 p.m.

12 Min.

 

Casey Trees - Tree Advocate Program -Emily Oaksford

6:42 p.m.

10 Min.

 

DMPED ± Paving NE Plot on Waterfront Station PUD — Marc Bleyer

6:52 p.m.

5 Min.

 

 

 

 

 

 

 

DRAFT MONTHLY BUSINESS MEETING AGENDA

 

 

 

 

Agenda Item

Start Time

Allotted Time

1.                  

 

Approval of the Agenda (Chair)

7:00 p.m.

5 Min.

2.                 

 

Introduction of Commission (Commissioners)

7:05 p.m.

3 Min.

3.

 

Announcement of July Business meeting 7/14              hall

7:08 p.m.

2 Min.

4.                 

 

Meeting Announcements (1 minute max.)

7:10 p.m.

5 Min.

5.                 

 

Wharf Construction Update

7:15p.m.

30 Min

6.

 

Approval of May Minutes (Cloyd)

7:45 p.m.

5 Min.

7.

 

Temporary Traffic Interruptions ± Fund Raising Walks/Races

 

 

 

a.

Prevent Cancer Foundation 5K Walk/Run Ballpark — Jesse Edington

7:50 p.m.

5 Min.

 

b.                

SOME's 13Th Annual Thanksgiving Day Trot for Hunger 5K—Rebecca Potts-Dupre

7:55 p.m.

5 Min.

 

c.  

AAFP 5K Run/Walk 10/25 - 6:30 a.m.—Emma Oberlander

8:00 p.m.

5 Min.

8.

 

Development, Planning, and Transportation (Vote Necessary)

 

 

 

a.

Surveyor Office 13-14605--Buzzard Point Stadium Related Street Closings adjacent to Squares S-603, N661, 605, 661, 607, 665, & Reservations 243 and 244 — Scott Burrell

8:05 p.m.

10+5 Min.

 

b.                

Historic Designation: Capitol Park Tower 301 G Street SW

8:20 p.m.

10+5 Min.

 

c.  

Historic Designation: Randall Rec. Center (Stables/Dog Pound)

8:35 p.m.

10+5 Min.

 

d.                

Historic Designation: Museum of the Bible Building Design - David Avitabile

8:50 p.m.

10+5 Min

 

e. 

50 M Street SE Capitol Gateway Overlay --- Dennis Hughes

9:05 p.m.

10+5 Min.

 

f.  

ZC #12-030 - Capper/Carrollsburg - Kyrus Freeman

9:20 p.m.

20+5 Min

9.

 

ABC Committee Update & Operations

 

 

 

a-

TaKorean -- (SA Approval)

9:45 p.m.

5 Min

 

b.                

Harris Teeter (ABC Chair--Discussion)

9:50 p.m.

5 Min.

 

c.  

ABC Committee Operations

9:55 p.m.

10+5 Min.

10.

 

Other Presentations & Motions

 

 

 

a. 

Community Support Systems- Home Health Agency -- Elizabeth Bassett

10:10 p.m.

5 Min.

 

b.                

Street Sweeping 500 & 600 blocks - Letter of Support - Marrero

10:15 p.m.

5+5 Min.

 

c.  

Shakespeare Theatre - SEU App for Permit to Raze

10:25 p.m.

5+5 Min.

 

cl.

Soccer Stadium - Letter to Council re DMPED Lack of Community Engagement

10:35 p.m.

10+5 Min.

11.

 

Commission Updates & Administrative Matters

 

 

 

a.

Chairman's Report (Cm Moffatt )

10:50 p.m.

1 Min.

 

b.

Treasurer's Report (Cm Carroll)

10:51 p.m.

4 Min.

12.

 

Community Concerns (Maximum 3 minutes each)

10:55 p.m.

5 Min.

13.

 

Adjournment

11:00 p.m.

 

 

Website: www.anc6d.orq Email: office@anc6d.orq Phone: 202-554-1795

The next business meeting of ANC 6D will be held on Monday, July 14, 2014, at 7:00 p.m.

1100 4th Street SW, DCRA 2nd Floor Conference Room, Washington, DC 20024